Basisschool in Ermelo ontruimd na gaslucht: tweede incident deze week

Gistermiddag werd een basisschool in Ermelo ontruimd nadat er op de locatie voor de onderbouw een gaslucht was waargenomen. Uit voorzorg werd het gebouw daarom ontruimd. De leerlingen van De Klokbeker werden opgevangen op de locatie voor de bovenbouw en konden vanaf daar vervroegd worden opgehaald door ouders en verzorgers, zo meldt het Ermelo’s Weekblad.

Tweede keer problemen in één week

Eerder deze week had de basisschool al problemen met de verwarming van het pand. De kinderen en docenten kwamen maandagochtend in een akelig koud schoolgebouw aan. Het betrokken gasbedrijf heeft samen met een installatiebedrijf het probleem voor de kapotte verwarming weten te traceren. Inmiddels was het voor de leerlingen dus ook weer veilig om het schoolgebouw te betreden, totdat er een gaslucht werd geroken.

Ouders dringen aan bij gemeente

Het pand van de basisschool in Ermelo schijnt al jaren erg verouderd te zijn. Ouders van de leerlingen op de onderbouwlocatie dringen, na de voorvallen van afgelopen week, dan ook aan bij de gemeente om plannen concreet te maken over de nieuwbouw van De Klokbeker. Hier wordt al een aantal jaar gepraat, maar tot op heden zijn deze plannen nog niet concreet gemaakt.

Door: Nationale Onderwijsgids / Fleur Zomer