Beschadigde basisschool Den Haag wil maandag gewoon open voor leerlingen

Basisschool Anne Frank aan de Laagveen in Den Haag wil volgende week weer haar deuren openen. Maar volgens Patricia Houtsma, directeur van scholengroep De Haagse Scholen, kunnen er twee ruimtes niet meer gebruikt worden. Dit vanwege een grote brand die tijdens oudejaarsnacht in de school woedde. Dat meldt Omroep West.

Op de basisschool brak er op oudejaarsnacht om 03.30 uur brand uit. In de school is er een explosie gehoord. Een gedeelte van de school is volledig afgebrand en een stuk van de gevel ligt op straat. De directiekamer en de personeelskamer zijn niet meer te gebruiken. De klaslokalen nog wel.

Volgende week weer open

De directeur gaat er vanuit dat de school volgende week gewoon weer open kan. “We doen hard ons best om de leerlingen maandag weer te kunnen ontvangen op school.”

Raam ingegooid 

Er werd op oudejaarsdag ook al een raam van de school ingegooid. De politie doet op dit moment nog onderzoek naar het ontstaan van de brand. De directeur heeft niet het idee dat de naam van de school, Anne Frank, iets met het incident te maken heeft.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk