Bij Westlandse basisschool weten ze wel om te gaan met online pesten

Uit het leven van de jeugd zijn Instagram, TikTok en Snapchat niet meer weg te denken. En het gebruik van social media begint al op de basisschool. Er werd een wedstrijd in het leven geroepen om zo verstandig mogelijk om te gaan met privacy en online pesten. 8400 basisscholen streden om de titel. Groep 8 van de Bernadetteschool uit Naaldwijk ging er met de prijs vandoor. Dat meldt Omroep West. 

Mediamasters is een game voor het basisonderwijs over de kansen en gevaren van digitale media. “Social media zijn tegenwoordig overal en de gevaren dus ook”, aldus Simone Koens van Mediamasters. “Tijdens onze wedstrijd leren kinderen hoe ze om gaan met WhatsApp, online pesten, cybercriminaliteit en gamen.”

Belevingswereld van de kinderen 

De kinderen van de Bernadetteschool gingen tot het uiterste en hebben alle opdrachten gemaakt. MediaMasters heeft een spannend verhaal gemaakt van de game en dat sluit goed aan op de belevingswereld van de kinderen. Het zorgt ervoor dat ze zich bewust worden van de impact van grooming, online pesten of te veel hun telefoon gebruiken.

Belangrijke boodschap 

De leerlingen hebben zelf nog een andere belangrijke boodschap meegekregen. “Soms gewoon even geen social media, maar buiten spelen”, aldus Dani.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk