Favoriete kinderboek aller tijden is voor de derde keer Lampje van Annet Schaap

Lampje van Annet Schaap is opnieuw gekozen tot favoriete kinderboek aller tijden. In de jaarlijkse verkiezing van De Grote Vriendelijke Podcast en lezerscommunity Hebban eindigde het boek voor het derde jaar op rij bovenaan, heeft boekenkoepel CPNB vrijdag bekendgemaakt. In totaal hebben 3600 mensen gestemd.

Op de tweede plaats eindigde net als vorig jaar Films Die Nergens Draaien van Yorick Goldewijk. Mot en de Metaalvissers van Sanne Rooseboom stijgt van plek 9 naar 3. Ook de Gouden Griffel van dit jaar scoort goed: Misjka van Edward van de Vendel en Anoush Elman stijgt van plek 36 naar 4. De hoogste nieuwkomer is het afgelopen zomer verschenen De jongen die van de wereld hield van Tjibbe Veldkamp op 8.

Nederlandse klassiekers 

In de top 10 staan met De Brief voor de Koning van Tonke Dragt (5), Pluk van de Petteflet van Annie M.G. Schmidt (6) en Kruistocht in Spijkerbroek van Thea Beckman (10) ook drie Nederlandse klassiekers. De hoogste buitenlandse titel is Harry Potter en de Steen der Wijzen van J.K. Rowling op 11.

Door: ANP