Het Sinterklaasjournaal telt vanaf maandag af naar pakjesavond

De komende weken kunnen kinderen zich elke dag verheugen op een heerlijk avondje, want Het Sinterklaasjournaal begint weer. Iedere avond om 18.00 uur zien ze op NPO 3 hoe het Sinterklaas en zijn pieten vergaat in aanloop naar pakjesavond.

De avonturen die Sint en zijn pieten beleven met de voorbereidingen in Spanje, op de boot naar Nederland, met de intocht en in de dagen tot aan 5 december worden elk jaar door miljoenen kinderen bekeken. Afgelopen jaar zorgde het verhaal voor extra veel spanning toen de stoomboot zonk. Kinderen waren dusdanig ongerust dat ze met regelmaat De Kindertelefoon of de Alles Oké? Supportlijn belden. Kinderen maakten zich zorgen over de pakjes en of de pieten wel goed konden zwemmen.

Het Sinterklaasjournaal 

Of de avonturen dit jaar iets minder spannend zijn, vertelt de NTR niet. "We zeggen niets over de verhaallijn, dan gooien we de magie aan diggelen", aldus een NTR-woordvoerder. Het programma, zoals altijd gepresenteerd door Dieuwertje Blok, is te zien tot en met pakjesavond. De komende vier zaterdagen beschouwt Thomas van Luyn het programma voor en na onder de begeleidende muziek van The Kik, ofwel De Grote Pietenhuisband. Op zaterdag 18 november is de landelijke intocht in Gorinchem, dat wordt ook door de NTR uitgezonden. Het Sinterklaasjournaal is voorzien van gebarentolk en audiodescriptie, zodat het ook te volgen is voor doven, slechthorenden, blinden en slechtzienden.

Door: ANP