Marjolein Moorman: 'Afschuwelijk dat joodse kinderen zich niet veilig voelen'

Onderwijswethouder van Amsterdam, Marjolein Moorman, gaf in AT5’s Park Politiek aan dat het sociale weefsel van de stad onder druk staat. Daarmee doelt ze op de toenemende spanningen in de stad door de oorlog tussen Israël en Hamas. Woensdag werd namelijk bekend dat tientallen joodse kinderen van school willen wisselen omdat ze gepest worden. Dat meldt AT5. 

“Het is afschuwelijk als kinderen zich niet veilig voelen op school en gepest worden op basis van hun identiteit. Helaas zagen we ook al voor het conflict tussen Israël en Palestina dat antisemitisme niet weg is. We hebben eerder dit jaar al de projectie op het Anne Frank Huis gehad”, aldus Moorman.

Holocausteducatie 

Moorman ziet ook dat steeds meer docenten moeite hebben om de Holocaust bespreekbaar te maken in de klas. Daarom wil de wethouder ook een steunpunt Holocausteducatie. Ze hoopt erop dat in Amsterdam alle kinderen met al hun verschillende achtergronden ooit samen met elkaar naar school gaan. “Joods leven hoort er te zijn in onze stad en we moeten dat altijd beschermen. Daar horen ook joodse scholen bij.”

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk