Kinderen Internationale Taalklas Voorschoten ontbijten met burgemeester

Het belang van een goed en gezond ontbijt staat hoog op de maatschappelijke agenda. Om dit te benadrukken ontbeet burgemeester Stemerdink vandaag samen met kinderen en juffen van de Internationale Taalklas Voorschoten. Al het gezonds en lekkers op de ontbijttafel werd geleverd door Bakker Van Maanen. Dat meldt de gemeente Voorschoten.

Burgemeester Stemerdink: “Een gezond ontbijt is een belangrijk begin van de dag! Voor volwassenen, maar zeker ook voor kinderen. In een goed ontbijt zitten belangrijke voedingsstoffen. Die geven energie, waardoor je je kan concentreren op je werk, of op school. En: je ochtendhumeur verdwijnt als sneeuw voor de zon! Gelukkig hebben we in Voorschoten een paar goede warme bakkers, net als voldoende andere winkels met gezonde en lekker producten. Samen met de kinderen en hun juffen hebben we er een gezellige en voedzame ochtend van gemaakt!”

Burgemeestersontbijt 

Van 9 tot en met 13 oktober schuiven 239 burgemeesters in heel Nederland samen met lokale basisscholen aan tafel aan om te leren en ervaren over een gezond ontbijt. Het Burgemeestersontbijt wordt zo een gezellige én leerzame ochtend, waarbij de burgemeester samen met de kinderen praat over het belang van ontbijten. Ontbijten ze elke dag? Wat eten de kinderen het liefste? En waarom is deze maaltijd zo belangrijk?

Het Burgemeestersontbijt vindt een week lang plaats, in samenwerking met gemeentes en scholen. De organisatie is in handen van het Nationaal Schoolontbijt. Het is een kans voor bakkers om hun ambacht te laten zien en om samen met de burgemeester het belang van een gezond ontbijt met volkorenbrood te benadrukken.

Ontbijtpakket 

De kinderen en de burgemeester ontbeten samen met een ontbijtpakket dat voldoet aan de actuele richtlijnen van het Voedingscentrum. In het pakket zaten volkorenbrood, volkorenbolletjes en volkoren krentenbollen van bakker Van Maanen, en gezond beleg. Verder konden de burgemeester en kinderen kiezen uit halfvolle zuivel, thee, groente en fruit. Gezond én lekker!

Door: Nationale Onderwijsgids