De gemeente Peel en Maas zoekt een nieuwe kinderburgemeester

Alle kinderen uit Peel en Maas die in groep 7 van de basisschool zitten, kunnen solliciteren naar deze functie. Dat meldt de gemeente Peel en Maas. 

De kinderburgemeester gaat mee op pad met de echte burgemeester bij bijzondere momenten, zoals de sleuteloverdracht bij de jeugdcarnaval, de uitreiking van een jeugdlintje, de Dodenherdenking, openingen en prijsuitreikingen waar kinderen bij betrokken zijn. Ook mag de kinderburgemeester meedenken over uiteenlopende onderwerpen die kinderen aangaan, zoals spelen, sport en onderwijs.

De geplande activiteiten bespreekt de gemeente vooraf met de ouder(s) of verzorger(s) van het kind. Je bent 2 jaar kinderburgemeester, in groep 7 en 8 van de basisschool.

Wat zoekt de gemeente? 

De kinderburgemeester:

* woont in de gemeente Peel en Maas.
* zit in groep 7 van de basisschool, schooljaar 2023 – 2024.
* vindt het leuk om mensen te ontmoeten, ook volwassenen, en je vindt het niet erg om in de belangstelling te staan.
* kan goed luisteren naar andere kinderen om te ontdekken wat er leeft en kan dit goed verwoorden.
* durft een toespraak te houden.

Vervoer naar de activiteiten is geen probleem voor je.

Sollicitatie 

Kinderen uit groep 7 kunnen met een vlog ‘solliciteren’ naar de functie van kinderburgemeester. Solliciteren kan tot en met 24 september 2023. Geïnteresseerde kinderen sturen hun vlog naar kabinet@peelenmaas.nl t.a.v. de burgemeester. Donderdag 5 oktober 2023 komen de kinderen die gesolliciteerd hebben op ‘sollicitatiegesprek’ in het Huis van de Gemeente. Dit gesprek duurt een half uur en is na schooltijd. Ook de ouder(s) en/of verzorger(s) worden hiervoor uitgenodigd. De kinderburgemeester wordt rond 20 november 2023 geïnstalleerd. Dat is de Internationale Dag van de Rechten van het Kind.

Door: Nationale Onderwijsgids