Wethouder Schokker bezocht Fortgensschool tijdens start schooljaar

Wethouder Hubert Schokker bezocht vanochtend de Fortgensschool om samen met de leerlingen extra aandacht voor verkeersveiligheid te vragen. Op het schoolplein gaf de wethouder, samen met de schooldirecteur, een speech over de themamaand Veilige Schoolomgeving. Daarna werd de themamaand officieel geopend door uitgebreid te bellenblazen. Dat meldt de gemeente Voorschoten. 

Op 21 augustus is het nieuwe schooljaar van start gegaan. Dat betekent dat kinderen en jongeren weer in grote getalen de weg op gaan en deelnemen aan het verkeer. Wethouder Schokker: “We zien dat vooral in de eerste drie maanden na de zomervakantie meer kinderen betrokken raken bij een verkeersongeval. Dat komt niet alleen door hun onervarenheid in het verkeer, maar ook doordat automobilisten niet meer gewend zijn aan alle schoolgaande kinderen. Met elkaar moeten we ervoor zorgen dat de kinderen in Voorschoten veilig naar school kunnen. Daarom voeren gemeente Voorschoten, de regio Holland Rijnland, Het ROV Zuid-Holland en Veilig Verkeer Nederland samen met politie en scholen al jaren de campagne Onze scholen zijn weer begonnen.”

Landelijke campagnes BOB en MONO 

De campagne Onze scholen zijn weer begonnen moedigt automobilisten aan om rekening te houden met kinderen en jongeren die na de zomervakantie weer naar school gaan. Iedereen heeft de overbekende spandoeken die boven de wegen zijn opgehangen vast al gezien. Daarnaast besteden we in Voorschoten extra aandacht aan de verkeersveiligheid door mee te doen met de landelijke campagnes als BOB en MONO. Ook hangen we regelmatig op verschillende plaatsen smileyborden op in de gemeente.

Door: Nationale Onderwijsgids