Het Vakantiepaspoort voor leerlingen basisonderwijs Rotterdam is vernieuwd

Het Vakantiepaspoort is vernieuwd! Met een nieuwe naam (‘Jeugd’ is eraf), een nieuw jasje en een splinternieuwe app belooft het een mooie zomer te worden. Een ding is niet veranderd: met het Vakantiepaspoort kunnen basisschoolkinderen de hele zomervakantie plezier maken, gratis of met korting. Dat meldt de gemeente Rotterdam.

Begin juli hebben alle kinderen van 4 tot en met 12 jaar in Rotterdam de 38e editie van het Vakantiepaspoort gratis gekregen op school. Ze maakten ook meteen kennis met hun nieuwe reismaatje Mika, die hen meeneemt naar allerlei toffe uitjes in en om Rotterdam. Het zwembad, de kinderboerderij, het museum, waterskiën, spelen, ijsjes eten: met het Vakantiepaspoort is altijd wel in de buurt iets leuks te doen, gratis of met korting.

Complete info over bestemmingen 

Onmisbaar voor de reis door Rotterdam is de nieuwe Vakantiepaspoort app. Hierin staat in meerdere talen complete info over de bestemmingen. Ook is er per buurt een route langs meerdere uitjes voor een hele dag plezier. Bestemmingen kunnen in de app alvast als favoriet bewaard worden. Paspoort vergeten? Dan staat altijd nog het digitale paspoort in de app. Ouders en grootouders kunnen de Vakantiepaspoort app gratis downloaden in de Apple AppStore of Google Play Store.

Stempels 

Stempels sparen is ook een onderdeel van het Vakantiepaspoort. Bij elk uitje dat kinderen bezoeken krijgen ze een stempel in hun fysieke Vakantiepaspoort (digitaal sparen in de app kan helaas nog niet). Heeft een kind 10 stempels, dan kan hij of zij met de ‘Supercoupon’ voor 2,50 euro per stuk maximaal 2 waardebonnen kopen voor de zogenoemde Superbestemmingen. Dit jaar zijn dat Diergaarde Blijdorp, Spider City of een voorstelling van Jeugdtheater Hofplein. Deze kunnen kinderen in het najaar bezoeken. Zo hebben ze ook na de zomervakantie nog plezier van het Vakantiepaspoort!

Door: Nationale Onderwijsgids