Snoepjes met THC erin oorzaak van onwelwording Haagse kinderen

De vijf kinderen in Den Haag die afgelopen zaterdag onwel werden tijdens het buitenspelen, hebben voor het incident snoepjes gegeten waarin THC zat. THC zit normaal gesproken onder andere in cannabis. Dat meldt de NOS. 

De kinderen hadden de stof THC in hun bloed. Deze uitslag kwam uit het onderzoek dat in het ziekenhuis is gedaan. De kinderen hadden ook al tegen de politie gezegd dat, voordat ze buiten gingen spelen, ze snoepjes hadden gegeten bij iemand thuis. Kort nadat ze de snoepjes hadden gegeten werden ze duizelig en kregen ze hoofdpijn.

Niet strafbaar 

De snoepjes lagen bij een van de kinderen thuis en die hebben ze onder elkaar verdeeld. Het bezit van snoepjes met THC erin is niet strafbaar en daarom is het onderzoek afgesloten.

Koolmonoxide 

Afgelopen zaterdag kregen de hulpdiensten in Den Haag omstreeks 18.50 uur een melding dat er mogelijk koolmonoxide was vrijgekomen in een woning. Toen de hulpdiensten arriveerden bleek het om vijf kinderen tussen de 4 en 15 jaar oud te gaan die onwel waren geworden. Later is een zesde kind met dezelfde klachten ook naar het ziekenhuis gegaan.

Speekseltest 

In de woning werd geen koolmonoxide gemeten, daarom werd er bij twee kinderen een speekseltest afgenomen om te kijken of ze drugs hadden gebruikt. Bij een van de kinderen was de uitslag van de speekseltest positief. 

Door: Nationale Onderwijsgids /Femke van Arendonk