Workshop kickboksen tijdens het zomerprogramma van Kangoeroe KIK

Wethouder Berkhout: “Als gemeente vinden we het belangrijk dat ieder kind in de zomervakantie een leuke sociale activiteit kan doen. Niet iedereen kan op zomerkamp of op vakantie. Daarom voert Kangoeroe KIK (Kansen voor Ieder Kind) dit zomerprogramma uit. Tijdens verschillende workshops leren de kinderen echt nieuwe vaardigheden. Het is geweldig om te zien hoeveel plezier ze hebben met elkaar en met de aangeboden workshops.” Dat meldt de gemeente Amstelveen. 

Het zomerprogramma vindt op 31 juli – 3 augustus en 7 – 10 augustus plaats op basisschool De Horizon, wijkcentrum Westend, ontmoetingscentrum De Meent en middelbare school Panta Rhei. In totaal doen 200 kinderen mee, die door hun eigen basisschool zijn uitgenodigd om mee te doen. Er worden verschillende actieve en creatieve workshops aangeboden zoals als kickboksen, robotica, techniek, dans en beeldende vorming. De kinderen werken in vier dagen toe naar een einddoel.

Zomerprogramma van Kangoeroe KIK 

Kangoeroe KIK is de naam van het naschoolse activiteitenprogramma dat afgelopen jaren plaatsvond op een aantal basisscholen in Amstelveen. Het programma, betaald uit de gemeentelijke NPO-gelden, werd na corona ingezet om de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen te versterken die een extra steuntje in de rug nodig hadden. Het zomerprogramma is vanuit deze gedachte en deze groep kinderen opgezet.

Door: Nationale Onderwijsgids