Speeltuinenkaart maakt vinden van speelplekken in Gouda makkelijker

De gemeente Gouda kreeg laatst de Jantje Betonprijs voor meest speelvriendelijke gemeente van Nederland. Om alle speelplekken in Gouda nog makkelijker te kunnen vinden, is er nu een speciale speeltuinenkaart beschikbaar. Dat meldt de gemeente Gouda. 

Traditionele speeltuinen met schommels en glijbanen, avontuurlijke natuurspeeltuinen, voetbalvelden of basketbalvelden: alles is gemakkelijk te vinden via deze kaart. Als kinderen, ouders of verzorgers op zoek zijn naar een speeltuin in de buurt, hoeven ze alleen de straatnaam in te vullen. Als u op zoek bent naar een plek om bijvoorbeeld te voetballen, skaten of basketballen, kunt u dit door de knop ‘kaartlagen’ aan te zetten. Met gekleurde stippen worden deze plekken zichtbaar op de kaart.

Speeltuinen met verschillende soorten toestellen 

Met de kaart wil de gemeente Gouda laten zien dat er veel speeltuinen in de stad zijn met verschillende soorten toestellen. We willen kinderen en ouders/verzorgers uitdagen om naar buiten te gaan en te ontdekken welke speelmogelijkheden er allemaal in Gouda zijn. Zeker nu in de zomervakantie.

Door: Nationale Onderwijsgids