Basisscholen nemen pas na de zomervakantie een besluit over mobieltjes

Op basisscholen volgt een richtlijn over mobieltjes zeer waarschijnlijk pas na de zomervakantie. Dinsdag werd al wel duidelijk dat er zo’n richtlijn komt voor in het voortgezet onderwijs. Dat meldt de NOS.

Een woordvoerder van de PO-Raad zegt dat het tijd kost om tot een besluit te komen. De richtlijn moet eerst nog besproken worden met de schoolorganisaties en dat is pas na de zomervakantie.

Praten over de richtlijn 

De afspraak klinkt volgens de PO-Raad helemaal niet gek, maar er moet eerst nog over gesproken worden. Het probleem met mobiele telefoons is in het basisonderwijs veel kleiner dan in het voortgezet onderwijs. 

'Niet vroeg genoeg beginnen' 

Minister Dijkgraaf is het daar niet helemaal mee eens. “Het is wat ons betreft teleurstellend en een gemiste kans dat de PO-Raad besloten heeft nu nog niet mee te doen met deze afspraken. We kunnen niet vroeg genoeg beginnen met het uitbannen van het verstorende effect van mobieltjes in de klas, dus ook in het primair onderwijs”, aldus Dijkgraaf.

Dijkgraaf hoopt erop dat de PO-Raad zich alsnog aansluit bij alle organisaties die al wel meedoen. Op die manier kunnen de afspraken vanaf 1 januari 2024 dan ook gaan gelden voor het primair onderwijs. 

Door: Nationale Onderwijsgids /Femke van Arendonk