Animatiefilm Knor is het afgelopen jaar aan 28 landen verkocht

De Nederlandse animatiefilm Knor is het afgelopen jaar verkocht aan 28 landen. Dat heeft distributeur Gusto Entertainment, die de animatie in de Nederlandse bioscopen uitbracht, woensdag bekendgemaakt.

De film zal onder anderen in de bioscoop te zien zijn in Zuid-Afrika, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Australië, China, Spanje, Duitsland, Frankrijk en Japan.

Knor won diverse prijzen 

De animatiefilm Knor was een succes in de Nederlandse bioscopen en won al diverse prijzen. Knor won op het Nederlands Filmfestival drie Gouden Kalveren, waaronder die voor beste film, en werd ingezonden voor de Oscars.

Babs krijgt een varkentje 

De animatiefilm gaat over het meisje Babs, dat voor haar negende verjaardag van haar opa uit Amerika het varkentje Knor cadeau krijgt. Haar ouders zijn daar niet zo blij mee, maar Babs mag het diertje houden op voorwaarde dat Knor een puppycursus volgt. Maar dan blijkt opa stiekem andere plannen te hebben met Knor. De belangrijkste stemmen zijn ingesproken door Jelka van Houten, Kees Prins, Henry van Loon en Hiba Ghafry.

Stop-motion-animatie 

Knor is een stop-motion-animatie. Dit betekent dat een regisseur zijn beelden krijgt door poppen van klei of plastic shot voor shot te fotograferen terwijl de pop in elk shot een net iets andere houding heeft. Door deze beelden achterelkaar af te spelen, lijkt het alsof de poppen bewegen. Knor draait na bijna een jaar nog steeds in drie bioscopen, in Focus in Arnhem, Eye in Amsterdam en LantarenVenster in Rotterdam.

Door: ANP