Basisschoolleerlingen in Amstelveen zamelen elektronisch afval in

Van 15 mei tot en met 7 juni gaan vier bassischolen de strijd met elektronisch afval en met elkaar aan. Tijdens de zogeheten E-waste Race strijdt een klas van de International School of Amsterdam, De Zwaluw, De Bloeiwijzer en de Westwijzer met elkaar. Het elektronisch afval, ook wel e-waste genoemd, kan hergebruikt worden. De school die het meeste afval inzamelt wint een schoolreisje. Dat meldt de gemeente Amstelveen. 

Frank Berkhout (wethouder afval en openbare ruimte): “Door klein elektronisch afval in te zamelen, kan het opnieuw gebruikt worden en halen we uiteindelijk minder grondstoffen uit de aarde. Door deze E-waste Race leren kinderen meer over de circulaire economie en leveren daar meteen een prachtige bijdrage aan.”

Elektronisch afval 

Woont u in de buurt van één van de deelnemende scholen, laat dan gratis uw elektronische afval ophalen tussen 15 mei en 7 juni. Aanmelden kan op de website van E-waste Race. Elektronisch afval zijn kapotte of oude apparaten met een stekker of een plek voor een batterij. Denk aan een oud toetsenbord, kapotte waterkoker, defect mobieltje en kapotte kabels en adapters. Inktcartridges, losse batterijen en accu’s vallen niet onder e-waste en mogen niet worden ingeleverd. Dat afval kan altijd ingeleverd worden bij het afvalbrengstation op bedrijventerrein Legmeer.

Door: Nationale Onderwijsgids