Cabaretier Jochem Myjer genomineerd voor Prijs van Nederlandse Kinderjury

Onder anderen Jochem Myjer is genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Kinderjury in de categorie 6 tot en met 9 jaar. De 46-jarige cabaretier is met twee anderen genomineerd in deze leeftijdscategorie. Kinderen kunnen tot woensdagochtend 17 mei stemmen, die dag worden de twee winnaars bekend: een winnaar in de leeftijdscategorie 6 tot en met 9 jaar en een winnaar in de leeftijdscategorie 10 tot en met 12 jaar. De prijzen worden uitgereikt in Bibliotheek Rotterdam.

Myjer is genomineerd met zijn boek De Gorgels en de laatste kans, dat illustraties bevat van Rick de Haas. De andere twee genomineerden in de categorie 6 tot en met 9 jaar zijn het boek De avonturen van Rutger, Thomas en Paco: De Tijdmachine van Thomas van Grinsven en Rutger Vink, met illustraties van Sabine van der Stadt, en De Zoete Zusjes helpen de natuur van Hanneke de Zoete, met illustraties van Iris Boter.

10 tot en met 12 jaar 

In de leeftijdscategorie 10 tot en met 12 jaar is onder meer het boek Gif in het dierenrijk genomineerd, van Mátyás Bittenbinder en Barend Last, met illustraties van Dagmar Heikens en János Bittenbinder. Ook Het leven van een Loser: Voltreffer van Jeff Kinney is genomineerd, evenals Mus en Kapitein Kwaadbaard en de Amorfe van Kevin Hassing, met illustraties van Linde Faas.

Kinderen bepalen 

De Kinderjury wordt geheel door kinderen bepaald. Vorig jaar wonnen Rutger Vink en Thomas van Grinsven in de leeftijdscategorie 6 tot en met 9 jaar met het boek De Magische Halsband. Mus & kapitein Kwaadbaard en de koers naar de Kraken van Kevin Hassing won in de categorie 10 tot en met 12 jaar.

Door: ANP