TeamUp wint 'Laureus Sport for Good' prijs

TeamUp, dat zich met beweging, sport en spel richt op de mentale gezondheid van gevluchte kinderen, heeft de Laureus Sport for Good Award 2023 gewonnen. TeamUp is een initiatief van Save the Children, UNICEF Nederland en War Child. De prestigieuze prijs is uitgereikt in Parijs, een dag voor de Laureus Sports Award (in 2022 gewonnen door Max Verstappen). Dat meldt UNICEF.

De prijs wordt uitgereikt aan een organisatie of individu die de kracht van sport gebruikt om de levens van jongeren te verbeteren. Het TeamUp-team is zeer vereerd. "Sport en spel hebben een enorme kracht om kinderen samen te brengen, emoties te uiten en hoop te bieden in zware tijden, die geen kind zou moeten meemaken. TeamUp doet dit in een gestructureerde vorm en biedt kinderen stabiliteit. We willen deze award opdragen aan de 230 miljoen kinderen die opgroeien met de gevolgen van oorlog en conflict."

Met fysieke activiteiten de stress van oorlog kwijtraken 

Oekraïense voetballegende Andriy Shevchenko bezocht afgelopen jaar als Laureus ambassadeur een TeamUp programma in Polen. "Mijn felicitaties aan TeamUp met deze welverdiende prijs. Ik heb in Warschau kunnen zien hoe TeamUp Oekraïense kinderen helpt om met fysieke activiteiten de stress van de oorlog kwijt te raken. Het was een emotionele dag en de lach op de gezichten van de kinderen zal ik lang met mij meedragen. Met TeamUp op het podium wordt duidelijk onderstreept wat sport kan betekenen in ons leven."

Sean Fitzpatrick, voorzitter van Laureus Sport for Good: "Ik wil het TeamUp team en partners feliciteren met hun cruciale en innovatieve manier waarop ze sport en fysieke activiteiten inzetten om de levens van gevluchte kinderen wereldwijd te veranderen. Jonge mensen toegang geven tot een veilige en inclusieve plek is een belangrijke doelstelling voor Laureus Sport for Good. Wat TeamUp doet, tegen de achtergrond van een Europese oorlog en andere conflicten in de wereld, is een schitterend voorbeeld hiervan."

Door: Nationale Onderwijsgids 
Beeld: TeamUp/Maissan