Weer een school gesloten vanwege online bedreiging

Basisschool Samenspel in Amsterdam-Zuidoost heeft een bedreiging ontvangen. De school heeft meteen aangifte gedaan bij de politie. Vanwege de bedreiging is de school vandaag niet open gegaan. Dat meldt AT5. 

“Woensdagmiddag heeft iemand op een TikTok-bericht van een medewerker van Samenspel gereageerd. In de reactie stond een bedreiging aan het adres van de school.” Dat stond in een brief van schoolbestuurder Zonova aan de ouders en verzorgers van de leerlingen. De technische afdeling van de politie probeert te achterhalen waar het bericht vandaan komt en van wie. De school bleef dus vandaag dicht, net zoals de voorschool en de buitenschoolse opvang. 

Mails 

Afgelopen week ontving een middelbare school in Zaandam ook al bedreiging. Het ging bij hen om een dreigmail met foto’s van een vuurwapen erin. Een paar dagen later sloot een basisschool in Huizen de deuren vanwege een ‘verontrustende mail’. De inhoud van die mail is niet duidelijk, maar een bestuurder liet weten dat de bedreiging wel anders is dan die van de middelbare school in Zaandam. 

Geen aanwijzing 

Het Openbaar Ministerie laat weten dat er geen enkele aanwijzing is dat de verschillende zaken iets met elkaar te maken hebben. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk