Taarten van Abel stopt na twintig jaar met 220.000 kijkers

Bakker Siemon de Jong heeft twintig jaar Taarten van Abel mooi afgesloten. Naar de laatste aflevering op NPO Zapp keken volgens Stichting KijkOnderzoek zondagavond 220.000 mensen. Dat is een hoger aantal dan dat het jeugdprogramma normaal gesproken trekt. Zo keken er vorige week op zondagochtend 51.000 mensen.

De Jong blikte in zijn laatste aflevering terug met oud-kandidaten van Taarten van Abel. "Ik stop omdat ik na twintig jaar en driehonderd en nog wat afleveringen bang ben om mezelf te herhalen en dat bepaalde magie verdwijnt", vertelde de bakker over zijn motivatie om te stoppen met presenteren. "Het is mooi geweest, we kunnen terugkijken op twintig prachtige jaren."

Toekomst is nog onzeker 

De toekomst van het programma na het vertrek van De Jong is nog onzeker. Een woordvoerder van de VPRO zei eerder nog niet te weten of de serie doorgaat met een andere bakker.

Top 25 van best bekeken programma's 

Taarten van Abel scoorde zondag niet genoeg kijkers voor een plek in de top 25 van best bekeken programma's van de dag. Het NOS Journaal van 20.00 uur staat met ruim 2,1 miljoen kijkers bovenaan die lijst. Daarna volgen Studio Sport Eredivisie (1,7 miljoen) en Miljoenen Jacht (1,5 miljoen).

Door: ANP