WPG Uitgevers wil lesboekentak Uitgeverij Zwijsen verkopen

WPG Uitgevers wil zich verder focussen op het uitgeven van boeken, luisterboeken en podcasts. Zij heeft daarom bij de Centrale Ondernemingsraad (COR) het instemmingsverzoek ingediend om Uitgeverij Zwijsen voor lesboeken in het basisonderwijs te verkopen. Dit meldt WPG.

“Om elk WPG-onderdeel de aandacht en investeringsruimte te geven die het verdient, moeten we focus aanbrengen. We hebben gekozen om ons toe te spitsen op de boekenuitgeverijen. Daardoor kunnen we nog meer aandacht geven aan onze schrijvers, lezers en luisteraars”, zegt Wiet de Bruijn – interim algemeen directeur van WPG Uitgevers

Duitse uitgever

“Inmiddels is WPG in vergaande onderhandelingen over de verkoop van Uitgeverij Zwijsen aan de Duitse uitgever de Klett Group. Klett is een familiebedrijf en wereldwijde speler op de educatieve markt. We hebben er alle vertrouwen in dat Zwijsen in deze nieuwe omgeving in grote mate haar zelfstandigheid behoudt en haar positie op de educatieve markt verder kan uitbouwen.”

Het verkoopproces van WPG Media was eind vorig jaar al gestart. Naar verwachting wordt dit komende zomer afgerond. Tijdschrift Vrij Nederland, dat ook wordt afgestoten, onderzoekt op dit moment een zelfstandige toekomst buiten WPG.

Door: Nationale Onderwijsgids