Chef-koks leren basisschoolleerlingen de fijne kneepjes van het vak

Leerlingen van basisschool De Korf in Apeldoorn moeten nog veel leren in de keuken. Chef-kok Michiel Mulder helpt ze een handje tijdens een speciale gastles. Dat meldt Omroep Gelderland. 

Deze week geven professionele koks kooklessen aan 3000 leerlingen op 120 basisscholen in Nederland. De vierde editie van ‘Kok in de Klas’ moeten kinderen enthousiast maken over koken.

Te weinig groenten

Uit onderzoek blijkt dat kinderen te weinig groenten eten. Daarom staan er voor de kinderen van groep 6, 7 en 8 gezonde sushi-cups op het menu. 'Gewone' sushi bevat namelijk veel te veel suiker.

Pakjes en zakjes 

“Het doel van ‘Kok in de Klas’ is dat leerlingen door deze les thuis ook meer durven te proeven, gaan koken of misschien wel kiezen voor een opleiding tot kok”, aldus Myriam van Tol van het Rijksprogramma Jong Leren Eten. Bij veel kinderen wordt er thuis ook uit pakjes en zakjes gekookt. Daardoor weten kinderen niet hoe ze een mango moeten snijden of een avocado moeten prakken. Maar volgens leerkracht Remco Wijnbergen is het veel gezonder om met verse producten te koken.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk