Gebiedsverbod voor bejaarde potloodventer bij basisschool

Een 83-jarige man uit Waarder heeft van de rechter in Den Haag een gebiedsverbod gekregen. De man mag zich niet meer laten zien in de buurt van de basisschool in Waarder. De man zou daar vorig jaar hebben rondgelopen met een ontbloot geslachtsdeel. Hij kreeg ook een voorwaardelijke celstraf van twee weken opgelegd. Dat meldt Omroep West. 

Volgens de officier van justitie was de 83-jarige man betrokken bij twee incidenten in het najaar van vorig jaar. Het eerste incident was bij de school, waar de man meerdere minuten rondliep. Tijdens het tweede incident zou hij naar een vrouw met kinderwagen gelopen zijn met de vraag of hij haar kind mocht zien. Ook hier hing zijn broek op zijn enkels en was zijn geslachtsdeel te zien.

Betasten van buurmeisjes 

De bejaarde man was in het verleden al eens veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf voor het betasten van buurmeisjes. De officier van justitie was het nu zat en er waren nu ook voldoende redenen om de man een onvoorwaardelijke celstraf van twee weken te geven. “Mijnheer loopt graag in zijn blootje, maar daar moet hij anderen niet mee confronteren. En zeker geen kinderen.”

Celstraf gaat te ver 

De rechtbank ging niet mee met de eis van het Openbaar Ministerie. Volgens de rechter is er onvoldoende bewijs dat de man zijn geslachtsdeel aan de vrouw met de kinderwagen had laten zien. Het incident bij de basisschool kon wel bewezen worden. Alleen de rechter vond het te ver gaan om de man daar een celstraf voor op te leggen. 

Thuiszorg 

De advocaat van de man gaat ervanuit dat de man niet weer in de fout gaat. De man wordt nu iedere morgen door de thuiszorg aangekleed en zij zorgen ervoor dat de man bretels draagt, dan zakt de broek niet meer af. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk