Haarlems sportbureau steunt KLABU met eigen shirt

Het Haarlemse sportbureau Scopo Atletico steunt het humanitaire sportmerk KLABU met de lancering van een eigen shirt. Dit met als doel om sport en spel mogelijk te maken voor mensen in vluchtelingenkampen. Hiermee willen Scopo Atletico en KLABU bijdragen aan een gezonde toekomst voor kinderen voor wie dat allesbehalve vanzelfsprekend is. Dat meldt Scopo Atletico.

Het initiatief komt voort uit de missie van Scopo Atletico om zoveel mogelijk mensen spelenderwijs naar een gezonde toekomst te laten bewegen. Daar wordt onder meer invulling aan gegeven door het organiseren van sportdagen en -activiteiten voor kinderen. Daarbij werden in het verleden ‘Scopo-shirts’ van een groot sportmerk verkocht. Dit sloot echter niet aan bij de ambitie om zoveel mogelijk sociaal-maatschappelijke impact te maken, onder meer op het gebied van duurzaamheid en door het steunen van goede doelen.

Clubhuizen waar vluchtelingen kunnen sporten 

Nadat Scopo-oprichter Marco Neuvel in contact kwam met KLABU, raakte hij enthousiast over de missie van deze Nederlandse organisatie. KLABU bouwt clubhuizen waar vluchtelingen, dankzij een sportbibliotheek, volop kunnen sporten. Om dit te financieren, heeft KLABU een eigen kledinglijn opgezet en werken zij met ambassadeurs en partnerpartijen, onder meer Paris Saint-Germain en EA Sports. Daarnaast sluiten er steeds meer landelijke en regionale partijen aan, zoals nu Scopo Atletico. Dat begon met het geven van beweeglessen door Marco Neuvel, kort daarna raakten de beide partijen in gesprek over de lancering van een eigen Scopo-sportshirt.

Neuvel: "KLABU is opgericht om iedereen ter wereld toegang te geven tot sport. Dat sluit naadloos aan bij onze missie: het bieden van een gezonde toekomst aan iedereen drijft ons iedere dag. We onderschrijven de internationale doelstellingen van KLABU volledig en zijn trots dat we daar via dit initiatief aan kunnen bijdragen."

Custom-made shirt voor kinderen 

De lancering van een speciaal Scopo-shirt heeft een primeur. Het is namelijk het eerste custom-made KLABU-shirt voor kinderen, waarbij het ontwerp exclusief voor Scopo is gemaakt. Vervolgens is ook een volwassenen-maat toegevoegd. Het shirt is te koop via de website van Scopo Atletico en bij de activiteiten die zij organiseren. Met de verkoop van de shirts wordt bovendien het werk van KLABU ondersteund.

Jan van Hövell van KLABU is blij met de steun van Scopo Atletico. "De kleding die we ontwerpen en verkopen, helpt ons mensen over de hele wereld actief te betrekken bij ons werk. Kinderen sporten hier in Nederland in KLABU-sportkleding en daarmee helpen zij ons om sportprojecten mogelijk te maken in vluchtelingenkampen. We zien dat dit ook nog voor veel bewustzijn en trots zorgt bij kinderen die KLABU dragen!"

Door: Nationale Onderwijsgids