Inschrijving Koningsspelen 2023 van start bij Olivijn in Almere

De landelijke kick-off van de Koningsspelen 2023 vond woensdagochtend plaats bij Olivijn, school voor speciaal basisonderwijs in Almere. Zappsport-presentatoren Ron Boszhard en Britt Dekker onthulden samen met de leerlingen en met Richard Krajicek, initiatiefnemer van Koningsspelen, het thema van dit jaar. Dat is ‘1-2, iedereen doet mee.’ Scholen kunnen zich nu inschrijven voor de elfde editie van de Koningsspelen op 21 en 22 april. Dat meldt Almere deze week.

De Koningsspelen worden dit jaar gehouden verspreid over twee dagen. Dat is eenmalig omdat het Suikerfeest op 21 april valt. “We vinden het belangrijk dat alle kinderen kunnen meedoen. De Koningsspelen dagen dit jaar dan ook uit om zoveel mogelijk Een-Tweetjes te maken”,  legt Richard Krajicek uit.

Sport en bewegen 

Olivijn mocht zich als eerste school inschrijven voor de Koningsspelen. Olivijn biedt passend onderwijs aan kinderen met een lichamelijke beperking, meervoudige beperking, een langdurige ziekte of aan zeer moeilijk lerende kinderen. Er is op de school ook veel aandacht voor sport en bewegen. 

Ontbijt en daarna sporten 

Aan de Koningsspelen doen bijna 1,3 miljoen kinderen van ruim 6.000 basisscholen mee in Nederland en in het Caribisch deel van het Koninkrijk. Scholen mogen zelf weten hoe ze de Koningsspelen gaan invullen. De dag begint vaak met een gezamenlijk ontbijt en daarna is het tijd voor het sportieve gedeelte van de dag. Inschrijven kan tot en met 28 februari. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk