Animatiefilm Knor deed het afgelopen jaar erg goed in de filmtheaters

De Nederlandse animatiefilm Knor deed het het afgelopen jaar opvallend goed in de Nederlandse filmtheaters. Dat stelt voorzitter Ron Sterk van de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF).

Knor staat op de zesde plek van de best bezochte titels in de kleinere filmtheaters. De helft van alle 100.000 bezoekers zag Knor in zo'n arthousebioscoop. "Dat is echt heel opvallend", aldus Sterk. "Het gebeurt zelden dat een film voor het hele gezin het zo goed doet in dit segment van de Nederlandse bioscopen."

Varkentje Knor

De animatiefilm gaat over het meisje Babs, dat voor haar negende verjaardag van haar opa uit Amerika het varkentje Knor cadeau krijgt. Haar ouders zijn daar niet zo blij mee, maar Babs mag het diertje houden op voorwaarde dat Knor een puppycursus volgt. Maar dan blijkt opa stiekem andere plannen te hebben met Knor. De film won meerdere Gouden Kalveren en is ingezonden voor een Oscar.

Good Luck To You, Leo Grande 

De best bezochte film in de arthousebioscopen was Good Luck To You, Leo Grande. Hier kochten meer dan 150.000 mensen een kaartje voor, waarvan bijna de helft in de filmtheaters. In de veel bekroonde tragikomedie speelt Emma Thompsons een vrouw die, nadat haar man is overleden, een sekswerker inhuurt om meer over seks en haar eigen lichaam te leren.

Door: ANP