Brabanders vieren massaal Sinterklaas, maar bezuinigen wel op cadeautjes

Bijna alle Brabanders vieren traditiegetrouw dit jaar weer pakjesavond. Vanwege de stijgende prijzen ziet pakjesavond er dit jaar wel wat anders uit. Meer dan de helft van de Brabanders die pakjesavond vieren, geven aan het dit jaar anders aan te pakken. Dat blijkt uit een enquête door onderzoeksbureau Newcom in opdracht van Omroep Brabant. 

Newcom vroeg 812 Brabanders van verschillende leeftijden, achtergronden en uit alle delen van de provincie over de feestdagen van december. 9 van de 10 ondervraagden gaven aan dat ze dit jaar opnieuw pakjesavond vieren.

Opletten met uitgeven 

Van de ondervraagden geeft 43 procent aan dat ze wel meer opletten wat ze uitgeven aan Sinterklaas. Ook geeft 11 procent dat ze hun kinderen minder vaak hun schoen laten zetten, want dan hoeft Sinterklaas minder vaak cadeautjes te kopen. 

Consumentenvertrouwen 

Verrassend is het niet dat Brabanders dit jaar minder aan Sinterklaas uitgeven. Uit het onderzoek komt ook naar voren dat het consumentenvertrouwen in de provincie Brabant er zeer slecht voorstaat. 7 op de 10 Branders verwacht dat volgend jaar de Nederlandse economie nog verder verslechterd.

Door; Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk