Sinterklaasjournaal stijgt na de tweede aflevering nog een plekje in kijkcijferlijst

Het Sinterklaasjournaal is op de tweede avond van deze reeks een plekje gestegen in de kijkcijferlijst. De aftrap op maandag stond op de vijfde plek, dinsdag belandde het programma zelfs op plek 4 van de lijst van de Stichting Kijkonderzoek (SKO). Ruim 1,1 miljoen mensen keken dinsdagavond naar de besognes van de Sint en presentatrice Dieuwertje Blok.

In de tweede aflevering maakte burgemeester Milène Junius van Hellevoetsluis haar opwachting, die het mooiste plekje van haar stad mocht delen. Verder maken kinderen een speciale hijsinstallatie voor de pakjes, lijkt er ingebroken te zijn in het pietenhuis en is er waterschade in de stoomboot van de goedheiligman. Dieuwertje Blok heeft er wel vertrouwen in dat alles weer goed komt, zei ze aan het slot van de aflevering.

Andere programma's 

Het best bekeken programma van de avond was het NOS Journaal van 20.00 uur, waar ruim 1,7 miljoen mensen voor klaar zaten. Zilver was er voor het Half Acht Nieuws van RTL, met 1,4 miljoen kijkers, en het brons ging naar het NOS Journaal van 18.00 uur waar bijna 1,2 miljoen mensen naar keken.

Door: ANP