Het Klokhuis, Hoofdzaken en Hallo ik heb kanker in race voor Gouden Roos

Maar liefst drie Nederlandse producties zijn dit jaar genomineerd voor een Gouden Roos in de categorie beste Europese jeugdprogramma van het jaar. Het gaat om Het Klokhuis en de twee realityseries Hallo, ik heb kanker en Hoofdzaken. In die laatste serie krijgen kinderen een knipbeurt bij kapper Marko en vertellen zij wat hen bezighoudt.

Dat heeft de organisatie die de Gouden Rozen uitreikt vrijdag bekendgemaakt. De Gouden Roos is een van de meest prestigieuze Europese televisieprijzen. In totaal zijn er vijf programma's in deze categorie in de race. Er zijn nog drie andere Nederlandse producties die kans maken op een prijs. De RTL-serie De Verraders is genomineerd in de categorie Reality.

Kans op een prijs in de categorie Multiplatform maakt Nederland met de programma's Stop it now (NPO Zapp/NTR) en Oorlogsstories II (NPO Zapp/EO). De zes Nederlandse inzendingen stonden eerder met zes andere Nederlandse programma's op een shortlist. De overige vaderlandse producties, waaronder de AVROTROS-serie Tenminste houdbaar tot en de Twan Huys-serie Waarde van de aarde, zijn dus niet genomineerd.

Sinds 1961 uitgereikt 

De uitreiking van de Gouden Rozen is op 28 november. De Rose d’Or-awards worden sinds 1961 uitgereikt aan de beste programma's van het afgelopen jaar op radio, televisie en internet. De shortlist is door 150 mediaprofessionals uit de internationale televisiewereld gekozen uit 750 inzendingen.

Door: ANP