Normal_kinderen_rennen_naar_school

Onderwijsministers Robbert Dijkgraaf en Dennis Wiersma willen er alles aan gaan doen om te voorkomen dat scholen een vierdaagse schoolweek gaan inzetten. Dat hebben de beide ministers laten weten aan de Tweede Kamer. Dat meldt VOS/ABB.  

De ministers hadden in een interview in het NRC van 1 juli al aangegeven dat ze de vierdaagse werkweek wel kunnen inzetten als middel tegen het lerarentekort. In hun reactie op Kamervragen geven ze aan dat ze helemaal geen voorstander zijn van deze maatregel en dat ze er met hun aanpak alles aan doen om te voorkomen dat scholen één dag moeten sluiten.

Andere dag- en weekindeling 

De onderwijsministers verwijzen in hun reactie ook naar de regeling voor een andere dag- en weekindeling. Ze geven aan dat een vierdaagse schoolweek niet hetzelfde is als een andere dag- en weekindeling. “De regeling is er juist om te voorkomen dat er een vierdaagse schoolweek gehanteerd moet worden.” En ook alleen scholen in de vijf grote steden (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Almere) mogen van deze regeling gebruikmaken. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk