Andy Griffiths zorgt voor lange rijen kinderen die wachten op handtekening

De tournee van de populaire kinderboekenschrijver Andy Griffiths, ter gelegenheid van de Kinderboekenweek, leidt op alle plekken waar hij komt tot lange rijen. Griffiths, bekend van de populaire reeks De waanzinnige boomhut, bezoekt deze week een groot aantal boekwinkels in Nederland. Op alle plekken waar hij komt signeert hij boeken en praat hij kort met zijn vele honderden fans.

In Maastricht leidde het bezoek van Griffiths woensdag tot wachttijden van twee uur. Ook in Haarlem stonden donderdagochtend bijna driehonderd kinderen te wachten op een korte ontmoeting met hun 'boomhutheld'.

Aftrap Kinderboekenweek 

De tour duurt tot en met 7 oktober. Griffiths was woensdag ook aanwezig bij de aftrap van de Kinderboekenweek in 's Graveland, waar het koor van Kinderen voor Kinderen optrad. De auteur is in Nederland op bezoek omdat hij dit jaar het Kinderboekenweekgeschenk schreef.

Minecraft 

Boekenkoepel CPNB lanceert tijdens de Kinderboekenweek ook een project in de game Minecraft om lezen onder de aandacht te brengen van jonge gamers. In de populaire virtuele community, die wereldwijd 140 miljoen gebruikers heeft, is een 'Waanzinnige boomhut-challenge' toegevoegd. Kinderen kunnen allerlei opdrachten vervullen rond deze challenge. Ondertussen worden zij ook gestimuleerd om meer te gaan lezen.

Door: ANP