Paul van Loon komt samen met Dolfje Weerwolfje in actie tegen pesten

Kinderboekenschrijver Paul van Loon en zijn populaire personage Dolfje Weerwolfje hebben een wedstrijd tegen pesten gelanceerd. Zij roepen alle kinderen van Nederland op om hun tips tegen pesten in te sturen en daarmee alle leerkrachten en leerlingen te inspireren om voor een fijne sfeer in de klas en op het schoolplein te zorgen.

De wedstrijd loopt tot en met 23 oktober. Daarna buigt een deskundige jury zich over de inzendingen. In de week van 21 november worden de winnaars bekendgemaakt. Er worden twaalf prijzen uitgereikt aan twaalf schoolklassen met de leerling met de beste ideeën. De klas wint alle boeken en spelletjes van Dolfje Weerwolfje voor de schoolbibliotheek en een ontmoeting online met Paul van Loon.

Gratis lesmateriaal 

Het tweetal deed de oproep maandag, bij de aftrap van de Week tegen Pesten, op een school in Den Haag. Op de website van de campagne is ook voor docenten gratis lesmateriaal over dit onderwerp te downloaden.

Nieuw boek 

Bovendien presenteerde Van Loon een nieuw boek in de reeks over de lieflijke jonge weerwolf: SuperDolfje en de Groene Gigant. In dit boek trekt Dolfje ten strijde tegen een onverwachte schurk.

De wedstrijd is een initiatief van Paul van Loon en wordt ondersteund door de Stichting School en Veiligheid, het Nederlands Jeugdinstituut, Ouders en Onderwijs, Stop Pesten NU! en de uitgeverijen Leopold en Zwijsen.

Door: ANP