Na 1,5 miljard views op YouTube komt er nu een Minidisco film én musical

Minidisco is met meer dan 1,5 miljard views op YouTube en honderden miljoenen streams op Spotify misschien wel het grootste kindermuziekmerk van Nederland. Dat meldt BazarMedia. 

Op bijna elke camping en vakantiepark in Nederland en grote delen van Europa dansen en zingen de kids elke vakantie weer mee op de grootste Minidiscohits, zoals Dans met Tante Rita, Tsjoe Tsjoe Wa, Theo Theo, Chocolade en het Junglelied. Ook online, op basisscholen en op de dansscholen wordt veelvuldig gebruik gemaakt van de catchy liedjes van dit muziekmerk.

Familiemusical 

Producent BazarMedia brengt in seizoen 2022/2023, naast de grote bioscoopfilm in december 2022, ook de familiemusical ‘HET FEEST VAN TANTE RITA, de musical’ in de theaters.

Een nieuw, grappig en spannend avontuur volledig opgebouwd uit de grootste Minidiscohits. De repetities zijn inmiddels gestart en vanaf 16 oktober zal de musical het hele seizoen door heel Nederland te zien zijn.

Producent Arnan Samson: "Toen wij het componistenduo van Minidisco, Jan van der Plas en Didi Dubbeldam, benaderden om een samenwerking aan te gaan om met hun megahits een nieuwe Nederlandse musical te maken, waren ze gelijk enthousiast. Eigenlijk weten niet veel mensen dat dit een puur Nederlands muziekproduct is. Misschien wel het best bewaarde geheim in de muziekindustrie. Er zijn maar weinig Nederlanders met zoveel streams en views."

Voor jong en oud 

De voorstelling is voor jong en oud en zet het hele theater op zijn kop. De jonge kids doen mee van begin tot eind en er valt genoeg te lachen en te zien voor de ouders, opa’s en oma’s en iedereen die mee wil.

Jeugdversie van Mamma Mia 

"Mensen vergelijken het wel eens met een jeugdversie van Mamma Mia. Wat Mamma Mia is voor ABBA is Het Feest van Tante Rita voor Minidisco." "We hebben de grootste hits gepakt en zijn daar een nieuw verhaal omheen gaan schrijven, waardoor het lijkt of elk nummer speciaal voor de musical gemaakt is."

Musicalactrice Hilke Bierman speelt een van de hoofdrollen en is naast o.a. Robin van den Akker, Lucas van den Elshout en Marcela Rocha te zien op het toneel.

Musicalfilm 

Op 21 december komt, in samenwerking met distributeur WW Entertainment, de grote musicalfilm ‘Het Feest van Tante Rita’ in de bioscopen met o.a. Edsilia Rombley, Najib Amhali en Pim Muda, maar ook live in de theaters kan men dus vanaf oktober 2022 genieten van deze musical.

Door: Nationale Onderwijsgids 
Beeld: BazarMedia