De Kinderboekenweek bereikt kinderen met boomhut challenge in Minecraft

Kinderen moeten zoveel mogelijk ervaren hoe leuk het is om boeken te lezen. Tijdens de aanstaande Kinderboekenweek, die op 5 oktober start met het thema ‘Gi-ga-groen!’, wil het CPNB daarmee beginnen. Lezen gebeurt nu voornamelijk op school tijdens de les, maar het zou nog mooier zijn als kinderen ook in hun vrije tijd boeken lezen. Daarom hebben de Kinderboekenweek, OERR en Minecraft dit jaar de handen ineengeslagen. Zo kunnen ze kinderen bereiken op de kanalen waar ze aanwezig zijn. Dat meldt het CPNB.

Vanaf woensdag 21 september kunnen jonge gamers meedoen aan de ‘Waanzinnige boomhut challenge’ in Minecraft. Dat is één van de populairste games onder jongeren en kinderen. Tijdens deze challenge komen lezen, buiten spelen en gaming bij elkaar. Kinderen worden op een speelse manier gestimuleerd om vaker een boek te lezen en meer buiten te spelen. 

Natuuropdrachten 

De ‘Waanzinnige boomhut challenge’ start in een magische boekwinkel en daarna komen de spelers terecht in een natuurgebied. Daar worden ze door boswachters meegenomen naar een bijzondere gi-ga-groene wereld. Kinderen kunnen beloningen sparen als ze de natuuropdrachten voltooien. Als eindopdracht moeten de kinderen een waanzinnige boomhut bouwen. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk