Onderwijsminister Dennis Wiersma op bezoek bij Tilburgse basisschool

De kinderen van basisschool Antares in Tilburg kregen op de eerste schooldag na de zomervakantie hoog bezoek. Minister Dennis Wiersma van Onderwijs opende officieel het nieuwe schooljaar. Hij ging met de kinderen en leraren in gesprek over het creëren van gelijke kansen. In dat thema loopt de school voorop. Dat meldt Omroep Brabant. 

Basisschool Antares werkt met het onderwijsprogramma School & Omgeving samen met de gemeente Tilburg en andere organisaties. De school biedt de leerlingen, naast het reguliere schoolprogramma, allerlei andere activiteiten aan. “Er gebeurt op deze school veel buiten de lessen om: van huiswerkbegeleiding tot extra sporten en meedoen aan kunstprojecten”, vertelt Onderwijsminister Wiersma. “Er zitten hier heel veel kinderen op deze school die thuis niet altijd die begeleiding krijgen. Of kinderen uit gezinnen waar geen geld is voor een sportvereniging. Dat kan hier op school wel en dat is ongelooflijk belangrijk.”

'Meer handen in en rond de school' 

Volgens Wiersma is de school veel meer dan alleen maar een leraar die voor de klas staat. “Daar kan bijvoorbeeld de vereniging hier in de buurt een rol bij spelen. Je wilt juist nog veel meer handen in en rond de school hebben, zodat we met zijn allen deze kinderen kunnen helpen.” 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk