CO2-meters voor scholen niet centraal ingekocht

Onderwijsminister Dennis Wiersma geeft aan dat het geen zin heeft om CO2-meters voor scholen centraal in te gaan kopen via het ministerie van OCW of de gemeenten. De aanschaf van de meters is de verantwoordelijkheid van de scholen  zelf, en dat blijft het ook. Dat staat in het antwoord op de Kamervragen over de verbetering van de ventilatie in schoolgebouwen. Dat meldt VOS/ABB.  

Volgens minister Wiersma zijn er genoeg CO2-meters beschikbaar. “Wel kan de levertijd bij inkoop van grote aantallen soms oplopen tot zes weken, maar ook dan is het mogelijk de meters ruim voor de winter te plaatsen.” Scholen zouden ook zelf het beste in staat zijn om een afweging te maken welk model CO2-meter en welke leverancier het beste bij hen past.

Kooldioxide 

Met CO2-meters in de klas is het mogelijk om het gehalte aan kooldioxide in de lucht in de gaten te houden. Als het gehalte te hoog wordt moet je gaan ventileren door bijvoorbeeld een raam open te doen. De gedachte erachter is ook dat met extra ventilatie het risico op een corona infectie wordt verkleind. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk