Krajicek Playground Hondius Den Haag feestelijk heropend

De allereerste Krajicek Playground heeft na 25 jaar een flinke opknapbeurt gekregen. Er is meer ruimte om te sporten, meer groen en meer ruimte om elkaar te ontmoeten. Het is een sportieve ontmoetingsplek geworden waar buurtbewoners, en in het bijzonder kinderen en jongeren, gemotiveerd worden om regelmatig te sporten en te bewegen. Dat meldt de Krajicek Foundation. 

Op woensdag 24 augustus is de Playground door Harm Benthem (waarnemend stadsdeeldirecteur), Gerlinde van Raalte (directeur Krajicek Foundation), Job Schenau (directeur WSDH) en Sjaak Polak (hoofdtrainer ADO Dames) samen met jongeren uit de buurt feestelijk geopend. Er waren demonstraties en clinics van ervaren sporters en diverse activiteiten waaraan de kinderen mee konden doen.

Finale Let's Play Cup 

Ook werd de finale van de Let’s Play Cup gespeeld. Ter ere van het 25-jarige jubileum van de Krajicek Foundation reist Jamie Trenité het land door op zoek naar de Playground van het Jaar. Het werd een spannende finale waarbij de eindscore van 40 seconden van de Playground uit Coevorden verbeterd moest worden. Het Hondius-team heeft hard gestreden, maar kwamen net te kort voor de hoofdprijs, maar werden wel derde van Nederland.

34 openbare speelpleinen in Den Haag 

De meeste Hagenaars, jong en oud, halen de dagelijkse beweegnorm niet. Daarom zetten de gemeente Den Haag en de Krajicek Foundation zich in om jong en oud in beweging te krijgen en daarmee een gezonde leefstijl te creëren. Voor Den Haag zijn dit soort Playgrounds erg belangrijk. In totaal zijn er in Den Haag 34 openbare speelpleinen waar wekelijks 664 uur wordt gesport en jaarlijks 180.000 Hagenaars gebruik van maken (waarvan 54 procent jeugd van tussen 4 en 12 jaar en 38 procent jongeren tussen de 12-18 jaar).

The Outdoor Generation 

Dankzij de steun van de Nationale Postcode Lotterij heeft de Krajicek Foundation de mogelijkheid gekregen om 10 bestaande Playground te transformeren met hun extra project ‘The Outdoor Generation’. Daarmee zetten zij zich in om buiten spelen aantrekkelijker, uitdagender en interactiever te maken. De Playground Hondius is de eerste van de tien Playgrounds die volledig is getransformeerd.

Door: Nationale Onderwijsgids 
Beeld: Krajicek Foundation