Nick & Simon, ambassadeurs van Edukans, nemen vrijdag 25 juni ruim 570.000 euro in ontvangst. Het geld is bestemd voor het onderwijs in Kenia.

Het Volendamse duo geeft speciaal een besloten concert voor 750 leerlingen van 58 middelbare scholen uit het hele land die zich het afgelopen jaar hebben ingezet voor de actie Going Global van Edukans.
Nick & Simon zijn sinds maart 2010 ambassadeurs van Edukans. ‘We krijgen veel aandacht. Een beetje van die aandacht willen we gebruiken voor iets essentieels als onderwijs in ontwikkelingslanden. Voor Edukans kunnen we iets concreets doen, zoals dit concert. Dit optreden is speciaal voor al die jongeren en hun begeleiders die het afgelopen jaar zo hard hebben gewerkt om geld in te zamelen voor scholen van Edukans in Kenia', aldus de Volendammers. De scholen noemen het een ‘geweldig cadeau' dat Edukans samen met Nick & Simon een concert voor hen organiseert. Een aantal leerlingen verzorgt het voorprogramma van Nick & Simon.
De 58 scholen hebben actie gevoerd voor Edukans, nadat een leerling van de school in de voorjaarsvakantie met eigen ogen het werk van Edukans in Kenia had gezien. De scholier praatte met jongeren uit een sloppenwijk en volgde lessen bij nomadenstammen. Op deze manier vergroot Edukans de betrokkenheid van jongeren bij ontwikkelingswerk.

Bron: Goede doelen