Ouders in Westland opgelet: jouw handtekening is nodig voor een nieuwe school

Er komt waarschijnlijk een nieuwe basisschool in Westland. Het plan is dat de school de deuren opent in 2024. Hiervoor moeten er nog wel 261 handtekeningen van belangstellende ouders met twee-, drie- en vierjarige kinderen verzameld worden. Dit meldt WOS.

Yvon Koene, Martine de Bruijn en Dave Robbemond hebben het initiatief bedacht. Zij kennen elkaar al ruim twaalf jaar en vonden elkaar voor dit plan tijdens een bijeenkomst van Nieuw Westland.

Visie school

De visie is om een liefdevolle, gelijkwaardige en duurzame samenleving te creëren waar iedereen welkom is. De school wordt bekostigd door de overheid. Om het te kunnen laten starten, moet er worden aangetoond dat voldoende ouders het initiatief steuenn voor De Ondernemende School Westland.

Handtekeningen verzamelen

Tot 15 oktober dit jaar is er de tijd om voldoende handtekeningen te verzamelen van belangstellenden. Dit is de doelgroep ouders met kinderen van twee, drie en vier jarigen. In totaal moeten er 261 handtekeningen verzameld worden. Op dit moment staat de teller op 49.

Toestemming minister

Als alles volgens plan gaat, verkrijgt de school in juni 2023 toestemming van de minister. Dan hebben de initiatiefnemers nog een jaar om het onderwijs in te richten.

Door: Nationale Onderwijsgids / Eline Boer