Normal_rss_entry-344285

Het vervolg van De Grote Slijmfilm en De Nog Grotere Slijmfilm heeft net als zijn voorgangers de status van Gouden Film bereikt. Dat betekent dat ook De Allergrootste Slijmfilm, zoals het derde deel in de reeks heet, sinds de première 100.000 bezoekers naar de bioscoop heeft getrokken.

De familiefilm van Martijn Smits (Superjuffie, Mees Kees in de Wolken) gaat net als de eerdere delen over het meisje Indy dat graag slijm maakt. In het derde deel raakt een belangrijk ingrediënt op en besluit Indy de wereld over te reizen op zoek naar de oorsprong van het product om zo toch slijm te kunnen maken. In de film zijn rollen weggelegd voor onder anderen Yolanthe Cabau, Matheu Hinzen, Géza Weisz, Zafanya Kersten, Quinn en Aaron Bezemer, Ferdi Stofmeel en Denise Aznam.

Gouden Film Award

Het is de vijfde keer dat de Gouden Film Award, een initiatief van het Nederlands Film Festival, het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds, dit jaar wordt uitgereikt. De andere awards gingen naar Bon Bini Holland 3, Marokkaanse bruiloft, Costa!! en De Piraten van Hiernaast 2: de Ninja's van de Overkant.

Door: ANP