Twijfels op social media over komst islamitische school Nijkerk

De Dienst Uitvoering Onderwijs heeft een aanvraag ontvangen voor een nieuwe islamitische basisschool in Nijkerk. Om de school te kunnen starten, heeft de stichting Al Amana minimaal honderd steunbetuigingen nodig van ouders met kinderen tussen de 2 en 4 jaar oud die in de buurt van de school wonen. Op Facebook reageren mensen vooral verbaasd Dit meldt NU.nl. 

Mensen op Facebook vragen zich af of de komst van de school in Nijkerk niet voor nog meer tweedeling zorgt. Ook wil iemand weten hoe kinderen dan nog met elkaar in contact komen. Als het aan iemand anders ligt, komen er alleen openbare scholen om de keuze voor ouders zo makkelijk mogelijk te maken.

Excellent en ambitieus basisonderwijs

Al Amana wil een basisschool ontwikkelen in Nijerk die excellent en ambitieus onderwijs biedt “waarin kinderen hun geloof kunnen beleven en optimaal worden toegerust om een succesvol deelnemer te worden van de Nederlandse samenleving”. Alle kinderen zouden zich voor de school kunnen aanmelden, is te lezen in de aanvraag aan DUO. Al Amana heeft al scholen in Zwolle, Zeist en Ede. In Veenendaal wordt binnenkort ook een islamitische school van de stichting gebouwd.

Door: Nationale Onderwijsgids / Johanne Levinsky