Kinderen worden verrast met ijsjes en trekkers na teleurstelling boerenblokkade

Het werd op 22 juni geen schoolreisje naar Julianatoren voor scholieren van basisschool Schimmelpenninck van der Oye in Hoevelaken. Boeren hadden de route geblokkeerd. De teleurstelling was groot bij de kinderen. Om het goed te maken, kwam boerenbelangenclub LTO Noord langs met ijsjes en trekkers. Dit meldt De Stentor.

Met pijn in het hart werden de uitjes naar Hellendoorn en Julianatoren afgeblazen vanwege de boerenblokkade op 22 juni. LTO Noord deed een oproep aan gedupeerde scholen om zich te melden bij de boerenbelangenclub. Dit deed de school in Hoevelaken.

IJsjes en speelgoedtrekkers

De boeren kwamen gisteren langs met ijsjes en speelgoedtrekkers. Juf Rineke van der Steeg spreekt van een leuke lekkere chaos gisteren. De kinderen waren teleurgesteld dat hun schoolreisje op 22 juni niet kon doorgaan, dus het is fijn dat gisteren toch nog een leuk spetterfeest gehouden kon worden, aldus de juf.

Dubbel feest

Niet tegen de boeren zeggen, maar de kinderen hebben afgelopen dinsdag alsnog hun schoolreisje gehad. Het is daarom dubbel feest deze week met de actie van LTO Noord gisteren.

Door: Nationale Onderwijsgids / Eline Boer