Kinderen op basisschool FvD niet geconfronteerd met politiek

In Hoogeveen komt er een basisschool van Forum voor Democratie. Na de zomer gaat een klas van vijftien tot twintig leerlingen van start. Dit meldt RTV Drenthe.

De zogeheten ‘renaissanceschool’ wil zich gaan focussen op het verbeteren van de basisvaardigheden van de kinderen. Volgens Ralf Dekker, initiatiefnemer van het project en Statenlid namens FvD in Noord-Holland, moeten de kinderen zelf leren nadenken. Er worden zoveel mogelijk ‘woke-elementen’ vermeden, aldus Dekker.

Politiek uit de school

De initiatiefnemer wil dat de kinderen de natuur ingaan om een tekening te maken van een bloem, zonder dat ze geconfronteerd worden met de milieucrisis. Dat zijn beladen thema’s en de bedoeling is om dat soort politiek uit de school te halen, aldus Dekker.

Financiering

Waar de school precies komt te staan, is nog niet duidelijk. De school zal in ieder geval kleinschalig en als privé-instelling van start gaan. De financiering zal bestaan uit ouderbijdragen en donaties. Om de boel rendabel te krijgen, wordt er per kind circa 300 euro per maand gevraagd.

B1-status

Het is de bedoeling dat de scholen uiteindelijk steun krijgen van het Rijk. Hiervoor is een B1-status nodig. Om dit te halen, moet de partij in de eerste jaren circa tweehonderd ondertekende verklaringen hebben van ouders.

Door: Nationale Onderwijsgids / Eline Boer