Het Rode Kruis zorgt voor een gezond ontbijt op scholen in Sneek

De kinderen van twee basisscholen in Sneek krijgen voortaan een gezond ontbijt uitgedeeld op school. In Leeuwarden gebeurde dit al sinds februari. Dat meldt de Leeuwarder Courant. 

De gemeenteraad van Sneek kwam met dit initiatief, maar het Rode Kruis voert het uit. Zij hebben hier landelijk ervaring mee. Elke schooldag staan er op de Thomas van Aquinoschool ontbijttassen klaar voor alle leerlingen. De proef loopt in ieder geval zes maanden.

Leerprestaties 

Een goed en gezond ontbijt verbetert de gezondheid en de leerprestaties van leerlingen. Bij sommige gezinnen ontbreekt het aan energie, tijd, geld of kennis om gezonde keuzes te maken en dat komt de schoolprestaties van de kinderen niet ten goede. Kinderen die wel ontbijt eten doen het vaker veel beter op school, dat blijkt uit onderzoek. 

Gezond ontbijt 

Het uiteindelijke doel is dat ouders na zes maanden, met hulp van het Rode Kruis en/of andere hulpverleners, zelfstandig hiermee verder kunnen. En dat ze hun kinderen dagelijks met een gezond ontbijt naar school laten gaan. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk