Langste hinkelbaan ter wereld ligt bij basisschool in Lunteren

Basisschool Nederwoud uit Lunteren heeft sinds donderdag een officieel wereldrecord. De leerlingen van de school hebben namelijk de langste hinkelbaan van stoepkrijt getekend. Dat meldt RN7.

De basisschool bestaat deze week exact honderd jaar, vandaar dat er een feestweek in het leven is geroepen inclusief de wereldrecordpoging. “We wilden een ludieke actie op touw zetten en samen met de leerlingen kwamen we op deze wereldrecordpoging”, zegt Klaas Klein, één van de leerkrachten.

1600 stoepkrijtjes 

De langste hinkelbaan ter wereld was 780 meter lang. De school had vooraf het doel om een hinkelbaan van ten minste een kilometer te krijgen. Daarvoor waren in totaal 1600 stoepkrijtjes gekocht.

Langste stoepkrijt hinkelbaan ter wereld 

Twee inspecteurs van de International World Records Organisation hebben de baan gekeurd en met een meetlint opgemeten. Uiteindelijk kwam de uitslag, basisschool Nederwoud heeft met 1554 meter langste stoepkrijt hinkelbaan ter wereld.

De basisschool heeft ook meteen de primeur van Nederland te pakken. Er loopt wel een andere aanvraag, maar die recordpoging krijgt een andere recordtitel. 

Sponsorloop 

Aan de recordpoging was ook een sponsorloop gekoppeld. De kinderen halen geld op voor iedere honderd meter die ze lopen. De opbrengst gaat naar een project in Malawi, waar een leraar van de school werkt aan het herstellen van het ziekenhuis. Het is nog niet bekend hoeveel geld er is opgehaald met de sponsorloop.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk