's Werelds grootste opblaasbare stormbaan komt naar Volendam

Donderdag 16 juni wordt op het terrein van FC Volendam ‘s werelds langste opblaasbare stormbaan van ruim 800 meter neergezet die wordt beklommen door vele BNers. Hiermee wordt een officiële gooi naar een wereldrecord gedaan. Dat meldt Sportfest Volendam. 

De baan is onderdeel van de eerste editie van het Sportfestival Volendam, waarbij onder meer sportclinics worden georganiseerd. De organisatie van het festival wil op 16 juni het wereldrecord voor langste opblaasbare stormbaan verbreken. Dat staat nu nog op naam van een andere Nederlandse stormbaan. Die heeft een lengte van zeshonderd meter.

Lokale basisscholen 

Er is op 15 juni een notaris bij de Volendamse baan aanwezig om de boel op te meten, evenals burgemeester Lieke Sievers en 1700 leerlingen van de lokale basisscholen die deze zullen uittesten.

Stichting Huis aan het Water 

De opbrengst van deelnamekosten voor de stormbaan gaat naar Stichting Huis aan het Water, dat kankerpatiënten en hun familieleden bijstaat, laat de organisatie weten. Er zijn nog enkele avondkaarten beschikbaar op 16 juni voor wie graag in teamverband of individueel de achthonderd meter lange stormbaan wil uitproberen.

Door: Nationale Onderwijsgids 
Beeld: Sportfest Volendam