In zaak Gino bekijkt de politie of er mogelijk meer verdachten betrokken zijn

De politie bekijkt in het onderzoek naar de dood van de 9-jarige Gino of er mogelijk nog meer verdachten betrokken zijn bij diens ontvoering en dood. Dat zei een woordvoerster van de politie dinsdag desgevraagd.

Verder kon of wilde ze hierover niets zeggen. Bij de politie zijn inmiddels meerdere beelden binnengekomen van dashcams en andere beelddragers. De politie vroeg maandagavond namelijk "speciale medewerking" van het publiek bij het verkrijgen van beelden in het onderzoek naar de dood van Gino. Specifiek gaat het daarbij om beelden waarop een blauwe Volkswagen Lupo te zien is.

Beelden 

Het gaat om beelden van de openbare weg die woensdag 1 juni tussen 18.50 en 19.30 uur zijn gemaakt. Gevraagd wordt onder meer om beelden van de omgeving van de Zonstraat en Hertogenlaan in Kerkrade, waar Gino voor het laatst werd gezien. Daarnaast wordt verzocht om beelden van de omgeving van zwembad In de Bende in Landgraaf, waar een step werd gevonden, en van de omgeving van De Landgraaf in Geleen, evenals van de openbare wegen tussen deze locaties.

Een aantal mensen heeft inmiddels beelden geleverd, aldus de woordvoerster van de politie. Zij kon nog niet zeggen hoeveel. "Er komen reacties binnen, de recherche is druk bezig de beelden te analyseren en naar waarde te schatten", zei ze.

Door: ANP