Wethouder Tim van het Hof opent met penalty tweede Krajicek Playground Breda

Op 30 mei opende aan de Scheldestraat 1 de tweede Krajicek Playground in Breda. Wethouder Tim van het Hof verrichtte met een penalty -in de kruising- de officiële opening. Dat meldt de Krajicek Foundation. 

De buurt was uitgelopen voor de feestelijke opening, met hapjes en drankjes. De kinderen en jongeren deden mee aan kickboksen, pijl en boog schieten en een voetbaltoernooi.

Heintje van Poppel 

Dat laatste, voetballen, kon natuurlijk niet ontbreken, op deze Krajicek Playground die naar Heintje van Poppel is vernoemd. Tenslotte was dit NAC icoon die enorm veel kinderen heeft gestimuleerd te gaan voetballen en was hij zeer betrokken bij zijn buurt in Breda.

Met een penalty - in de kruising- opende wethouder Tim van het Hof deze tweede Krajicek Playground in Breda

De Playground is tot stand gekomen in samenwerking met de gemeente Breda, Breda Aktief, welzijnsorganisatie Surplus en de Krajicek Foundation.

Krajicek Scholarshippers 

Samen met gemeenten legt de Krajicek Foundation door heel Nederland Playgrounds aan. Dit zijn multifunctionele sportvelden waar kinderen op een sociaal veilige plek, dicht bij huis, onbezorgd kunnen sporten en spelen. Zij worden hierbij, minimaal twee keer per week, begeleid door professionele sportleiders én door Krajicek Scholarshippers. Dit zijn jongeren uit de wijk die in ruil voor een studiebeurs activiteiten op en rondom hun eigen Playground verzorgen. De Scholarshippers zijn rolmodellen in de wijk. Zo begeleiden zeer gemotiveerde jongeren uit de wijk zelf de activiteiten en werkt dit voor de hele buurt positief. De Krajicek Scholarshippers werken samen met de buurtsportcoaches van Breda Aktief.

Regiomanager Hasan Abaka van de Krajicek Foundation:“Op de Playground zullen minimaal twee keer per week activiteiten worden verzorgd door professionele buurtsportcoaches. Belangrijke partner voor ons daarin is Breda Aktief. Daarnaast zorgen we vanuit de Krajicek Foundation voor Scholarshippers die de activiteiten begeleiden. Dit zijn jongeren in de omgeving van de Playground die zich in ruil voor een studiebeurs willen inzetten voor de buurt. Zo kunnen we ervoor zorgen dat dit een levendige plek is én blijft!"

Sporten 

“Ook op deze nieuwe Playground streven we naar een samenleving waarin iedereen kan meedoen. Voor ons is sport het instrument daartoe”, vertelt Abaka.

Momenteel zijn er vijf Scholarshippers vanuit de Krajicek Foundation actief in Breda. Zij zorgen er samen met de partners voor dat vele kinderen wekelijks gratis buiten kunnen sporten en spelen, wat helpt om de beste versie van zichzelf te kunnen worden.

Met de opening van deze Playground, liggen er twee Krajicek Playgrounds in Breda.

Door: Nationale Onderwijsgids
Beeld: Krajicek Foundation