In Jeugdtuin Vriezenveen leren kinderen groenten verbouwen

Tuindersvereniging Vriezenveen is gestart met de Jeugdtuin Vriezenveen. De vereniging heeft voor het initiatief van de gemeente een kernbudget van ruim 1000 euro ontvangen. In de jeugdtuin leren kinderen tussen de 9 en 12 jaar wat er komt kijken bij het kweken en verbouwen van groenten. De jeugdtuin is na schooltijd op maandag en woensdag van april tot en met oktober geopend. Wethouder Martha van Abbema nam afgelopen maandag een kijkje. Dat meldt de gemeente Twenterand. 

“Dat zo’n kleinschalig initiatief zoveel voor kinderen kan betekenen is mooi om te zien”, klinkt Van Abbema enthousiast. “Je eigen groenten verbouwen is niet alleen leuk en leerzaam, het is ook nog eens gezond. De kinderen zijn namelijk buiten actief bezig en kunnen de verbouwde groenten zelf opeten.” Initiatiefnemer Ivonne Stege is blij met de vele aanmeldingen. “De kinderen vinden het erg leuk. We laten kinderen zien hoe groenten groeien en bloeien en dat dit niet vanzelfsprekend is. Je moet er wel wat voor doen.”

Kernbudget 

Wethouder Van Abbema nam afgelopen maandag even een kijkje en constateerde tevreden dat het kernbudget dat de gemeente Twenterand beschikbaar stelde goed besteed is. “Zulke kernbudgetten zijn bedoeld om de sociale binding te versterken. Vooral voor initiatieven die de leefomgeving mooier maken. Dat is hier zeker het geval”, aldus Van Abbema. Ivonne Stege is blij met het kernbudget en stelt dat er nog ruimte is voor meer deelnemers. “Hoe meer zielen hoe meer vreugde”, besluit de Vriezenveense.

Door: Nationale Onderwijsgids