Krajicek Playgrounds Goossenmaatspark en Steffensweg Almelo heropend

Op maandag 25 april werden beide Playgrounds in het bijzijn van wethouder Jan Martin van Rees officieel geopend. Ook de directeur van de Krajicek Foundation, Gerlinde van Raalte en Regiomanager Angelique Rozeboom gaven acte de presence. Zowel op maandag 25 april als op dinsdag 26 april konden de kinderen diverse clinics doen, zoals Archery Tag en kickboksen en stond er een enorme stormbaan. Dat meldt de Krajicek Foundation. 

Regiomanager Angelique Rozeboom van de Krajicek Foundation: “Op de Playground zullen minimaal twee keer per week activiteiten worden verzorgd door professionele buurtsportcoaches. Belangrijke partners voor ons daarin zijn gemeente Almelo, Sportbedrijf Almelo en Avedan . Daarnaast zorgen we vanuit de Krajicek Foundation voor Scholarshippers die de activiteiten begeleiden. Dit zijn jongeren in de omgeving van de Playground die zich in ruil voor een studiebeurs willen inzetten voor de buurt. Zo kunnen we ervoor zorgen dat dit een levendige plek is én blijft!" 

“Ook op deze nieuwe Playground streven we naar een samenleving waarin iedereen kan meedoen. Voor ons is sport het instrument daartoe”, vertelt Rozeboom.   

Scholarship 

Vanaf de opening is er direct een Scholarshipper van de Krajicek Foundation actief en zoeken we nog naar andere geschikte kandidaten.

Sporten en spelen 

Zij zorgen er samen met de partners voor dat vele kinderen wekelijks gratis buiten kunnen sporten en spelen, wat helpt om de beste versie van zichzelf te kunnen worden.  

Door: Nationale Onderwijsgids 
Beeld: Krajicek Foundation